signcast logo black 2

Akademibokhandeln

Digital skyltning är inte nytt för Akademibokhandeln; kedjan valde tidigt att implementera digitala skärmar i sina butiker runt om i landet för att kommunicera med sina kunder och besökare. på ett smidigt och effektivt sätt.

För att ta sin kommunikation till nästa nivå gjorde Akademibokhandeln en jämförelse bland leverantörerna på marknaden. Valet föll på Signcast tack vare mjukvaran Castit. Samarbetet har nu pågått i tre år och vi har tillsammans utvecklat nya lösningar och en smidig strategi för digital kommunikation i butik.

akademibokhandeln-digital-skarm-i-butik-960x640
Signcast fokusbort akademibokhandeln

Skräddarsydda lösningar till Akademibokhandeln

En stor del av satsningen har varit att komma igång med digitala skyltfönsterskärmar för att locka förbipasserande in i butiken. Idag har samtliga 100 butiker i kedjan kommit igång med lösningen.

En annan lösning som vi tillsammans har tagit fram är Fokusbordet. Syftet med denna lösning är att öka försäljningen samt marknadsföra en specifik produkt. Fokusbordet finns idag installerad på utvalda butiker.

 

Display inbäddad i en befintlig möbel

En rolig utmaning som Akademibokandel stod inför var att rusta barnavdelningen med digital skyltning. Här tog vi fram en lösning som på ett lekfullt och snyggt sätt byggdes in i deras bokhylla.  Vi hoppas att deras små besökare gillar lösningen och att de nu får ta del av det senaste ifrån barnboksvärlden.


Akademibokhandeln barnavdelning

Maria Nolte Bergholm, Grafisk formgivning

Dots-black

Castit är ett extremt användarvänligt och smidigt system som säkerställer att alla våra cirka 100 butiker i Sverige får korrekt och stilfullt innehåll på de digitala skärmarna.

Med Castit får jag tillgång till ett snyggt, smidigt och lättanvänt system som gör det enkelt för mig att schemalägga och ändra innehållet på våra butiksskärmar. Systemet löser mina behov snabbt och effektivt utan väntetid.

Jag är mycket nöjd och känner mig trygg med Signcast och jag kan varmt rekommendera deras lösning

Dots-black
maria-nolte-bergholm-akademibokhandeln-600x600
akademibokhandeln-logo-white

Akademibokhandelns första butik slog upp dörrarna 1971. Idag är vi Sveriges ledande bokhandelskedja med 100 butiker från nord till syd. Deras vision är att sprida läsglädje till alla, varje dag.

Fler kundcase

Upptäck framgångsrika partnerskap där Signcast har varit kraften bakom omvandlingen

Kontakta oss

KONTAKTUPPGIFTER

Signcast AB (559086-9557)
Aniaraplatsen 4
191 47 Sollentuna

FÖRSÄLJNING

hello@signcast.se
08 – 121 593 15

SUPPORT

support@signcast.se
08 – 121 593 15
Öppettider: 08:00 – 17:00

Vad kan vi hjälpa er med?

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!