signcast logo black 2

Digital skyltning 101

Digital skyltning har blivit ett kraftfullt verktyg för att kommunicera och engagera besökare på ett sätt som traditionella skyltar inte kan matcha. Med hjälp av modern teknik och kreativa idéer kan företag skapa iögonfallande och dynamiska lösningar som drar till sig uppmärksamhet och förbättrar kundupplevelsen. Men hur kommer man igång med digital skyltning? Vilka verktyg och resurser behövs? I detta blogginlägg kommer vi att ta dig genom stegen för att komma igång med digital skyltning och vad som krävs för att lyckas.

akademibokhandeln-digitala-skyltar-i-skyltfonster-960x640

Steg 1: Definiera era mål och målgrupp:
Innan ni börjar med digital skyltning är det viktigt att definiera era mål och målgrupp. Vad är syftet med att övergå till digital skyltning? Vill ni marknadsföra era produkter eller erbjudanden, ge vägledning eller skapa en interaktiv upplevelse? Vem är er målgrupp och vilken typ av innehåll skulle vara mest relevant och engagerande för dem? Genom att tydligt definiera era mål och målgrupp kan ni skapa en vinnande strategi som ger resultat.

Steg 2: Välj rätt hårdvara och mjukvara:
Nästa steg är att välja rätt hårdvara och mjukvara. Det finns olika alternativ att välja mellan beroende på era behov och budget. För hårdvaran kan ni välja mellan olika typer av skärmar och storlekar inklusive LED-skärmar. Ljusstyrkan är väldigt viktigt och ta hänsyn till vid val av skärm. Ska skärmen installeras i ett skyltfönster bör ljusstyrkan vara minst 2 500 nits. I annat fall räcker en ljusstyrka på 500 nits. Sedan spelar mjukvaran en viktig roll för att skapa och hantera innehåll.

Steg 3: Skapa engagerande innehåll:
Ett av de viktigaste aspekterna av digital skyltning är att skapa engagerande innehåll som lockar och behåller besökarnas uppmärksamhet. Var kreativ och använd levande bilder, rörlig media och interaktiva element för att göra budskapen på skärmen iögonfallande. Tänk på att anpassa innehållet efter målgrupp och era mål. Använd tydliga budskap, lockande erbjudanden och relevant information för att maximera effekten.

Steg 4: Planera och schemalägg ditt innehåll:
För att maximera effektiviteten och relevansen av ditt innehåll är det viktigt att planera och schemalägga det på ett strategiskt sätt. Identifiera vilka tider på dagen eller veckan som är mest lämpliga för att visa specifikt innehåll. Till exempel kan du välja att visa lunchmenyer under lunchtid för att sedan marknadsföra ett kommande event på eftermiddagen. Genom att ha en tydlig plan för ditt innehåll kan du maximera engagemanget och effektiviteten på era digitala skyltar

Om Signcast
Signcast är en ledande leverantör av digital skyltning med sin innovativa plattform Castit. Med Castit kan användare enkelt skapa och hantera dynamiskt innehåll för sina digitala skyltar. Den användarvänliga gränssnittet gör det smidigt att planera, schemalägga och uppdatera innehållet.
Castit erbjuder också avancerade funktioner såsom möjligheten att integrera med  externa system och att anpassa innehållet baserat på tid, plats och andra parametrar. Dess flexibilitet gör det möjligt att skapa skräddarsydda och engagerande upplevelser för kundernas målgrupp.

Signcast hjälper företag att ta fram en strategi för att effektivisera sin kommunikation, marknadsföring och varumärkes exponering.

Fler nyheter

Läs de senaste pressreleaserna och nyheterna från Signcast

LED-screens
Fastighet

18 kvm utomhus LED

Vad är Proptech? hur påverkar det fastighetsbranschen Proptech är en förkortning av ordet ”Property Technology”, som refererar till teknologier och lösningar som används

ise2024-signcast
Event

Signcast besöker ISE 2024

Signcast besöker ISE 2024 Vi är på plats på Integrated Systems Europe (ISE) i Barcelona, där vi utforskar branschens senaste trender och teknologier

Boki tvättstugebokning
Fastighet

BOKI – Tvättstugebokning

BOKI – Tvättstugebokning BOKI, vårt innovativa tvättbokningssystem, är utformat för att göra hanteringen av tvättstugan smidigare och mer effektiv, vilket minimerar konflikter och