News image

Digital skyltning 101

Digital skyltning har blivit ett kraftfullt verktyg för att kommunicera och engagera besökare på ett sätt som traditionella skyltar inte kan matcha. Med hjälp av modern teknik och kreativa idéer kan företag skapa iögonfallande och dynamiska lösningar som drar till sig uppmärksamhet och förbättrar kundupplevelsen. Men hur kommer man igång med digital skyltning? Vilka verktyg och resurser behövs? I detta blogginlägg kommer vi att ta dig genom stegen för att komma igång med digital skyltning och vad som krävs för att lyckas.

Steg 1: Definiera era mål och målgrupp:
Innan ni börjar med digital skyltning är det viktigt att definiera era mål och målgrupp. Vad är syftet med att övergå till digital skyltning? Vill ni marknadsföra era produkter eller erbjudanden, ge vägledning eller skapa en interaktiv upplevelse? Vem är er målgrupp och vilken typ av innehåll skulle vara mest relevant och engagerande för dem? Genom att tydligt definiera era mål och målgrupp kan ni skapa en vinnande strategi som ger resultat.

Steg 2: Välj rätt hårdvara och mjukvara:
Nästa steg är att välja rätt hårdvara och mjukvara. Det finns olika alternativ att välja mellan beroende på era behov och budget. För hårdvaran kan ni välja mellan olika typer av skärmar och storlekar inklusive LED-skärmar. Ljusstyrkan är väldigt viktigt och ta hänsyn till vid val av skärm. Ska skärmen installeras i ett skyltfönster bör ljusstyrkan vara minst 2 500 nits. I annat fall räcker en ljusstyrka på 500 nits. Sedan spelar mjukvaran en viktig roll för att skapa och hantera innehåll.

Steg 3: Skapa engagerande innehåll:
Ett av de viktigaste aspekterna av digital skyltning är att skapa engagerande innehåll som lockar och behåller besökarnas uppmärksamhet. Var kreativ och använd levande bilder, rörlig media och interaktiva element för att göra budskapen på skärmen iögonfallande. Tänk på att anpassa innehållet efter målgrupp och era mål. Använd tydliga budskap, lockande erbjudanden och relevant information för att maximera effekten.

Steg 4: Planera och schemalägg ditt innehåll:
För att maximera effektiviteten och relevansen av ditt innehåll är det viktigt att planera och schemalägga det på ett strategiskt sätt. Identifiera vilka tider på dagen eller veckan som är mest lämpliga för att visa specifikt innehåll. Till exempel kan du välja att visa lunchmenyer under lunchtid för att sedan marknadsföra ett kommande event på eftermiddagen. Genom att ha en tydlig plan för ditt innehåll kan du maximera engagemanget och effektiviteten på era digitala skyltar

Om Signcast
Signcast är en ledande leverantör av digital skyltning med sin innovativa plattform Castit. Med Castit kan användare enkelt skapa och hantera dynamiskt innehåll för sina digitala skyltar. Den användarvänliga gränssnittet gör det smidigt att planera, schemalägga och uppdatera innehållet.
Castit erbjuder också avancerade funktioner såsom möjligheten att integrera med externa system och att anpassa innehållet baserat på tid, plats och andra parametrar. Dess flexibilitet gör det möjligt att skapa skräddarsydda och engagerande upplevelser för kundernas målgrupp.

Signcast hjälper företag att ta fram en strategi för att effektivisera sin kommunikation, marknadsföring och varumärkes exponering.

Fler nyheter

27 September 2023
Olov Lindgren AB - Ett familjeägt fastighetsbolag som varit med och byggt upp Stockholm sedan 1938.
19 September 2023
Kalle går med oss som Account Manager och kommer att vara en avgörande del av vårt dedikerade säljteam.
16 Augusti 2023
Ta steget från analoga menyskyltar till digitala menyskärmar tillsammans med Signcast
12 Juli 2023
Signcast och Avy-Tmpl går hand i hand för att revolutionera kommunikationen mellan fastighetsbolag och boende
19 Juni 2023
Signcast och Hogia-gruppen har inlett ett samarbete för att erbjuda en sömlös integrering mellan Castit, vår digital signage plattform, och Din Hyresvärd från Hogia Fastighetssystem
07 Juni 2023
Vi kompletterar vårt befintliga erbjudande med en rad tjänster inom kreativ produktion, inklusive grafisk design, fotografering, filmproduktion, 3D och animering.
02 Juni 2023
Vi är stolta att meddela att Signcast har ingått ett framstående ramavtal med Nordrest
26 Maj 2023
Heat Restauranger väljer att skriva ett ramavtal med Signcast som leverantör av digitala menyskärmar för samtliga sina restauranger runt om i landet.
13 APRIL 2023
Vi på Signcast är stolta över att ha hjälpt Nordsjö Idé & Design att implementera digital signage på sina butiker. Genom att använda vår lösning har de kunnat effektivisera sin marknadsföring och skapa en mer engagerande butiksmiljö.
17 MARS 2023
Teamet på Signcast vill tacka befintliga samt potentiella kunder som tog sig tid och besöka vår monter på FastighetsMässan under de senaste två dagarna.
27 Februari 2023
Proptech är en förkortning av ordet "Property Technology" som refererar till teknologier och lösningar som används inom fastighetsbranschen
01 Februari 2023
Vi finns på Monter L:08
17 Januari 2023
Visa hur energieffektiv byggnaden är med energideklaration automatiskt hämtat för era fastigheter.
11 December 2022
Leverans av 18 kvm utomhus LED till Fastpartner AB. Stort tack för förtroendet. Tack till alla inblandade, det blev super snyggt tycker vi.
10 November 2022
Våra vänner på Akademibokhandeln använder sig av flera lösningar för att kommunicera med sina kunder och besökare
01 November 2022
Hur fint blev inte denna installation hos våra vänner på Fastpartner
23 Augusti 2022
En mässa för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Hör även vår VD Dilsher Khalaf hålla i en föreläsning om digitalisering.
18 Augusti 2022
Fördelar med digitala menyskärmar är väldigt många, nedan har vi summerat 10 fördelar.
02 Augusti 2022
Vår mjukvara Castit är väldigt enkel att arbeta i och lätt att komma igång med.
22 Maj 2022
Denna vecka är vi på plats i Barcelona på #ISE för att träffa våra partners och kika in nya produkter.
15 Juli 2022
Ny stjärna ansluter till Signcast Jubed har tidigare arbetat på bland annat James Hardie och Folkpool.
22 Juni 2022
Vi på Signcast vill passa på att önska samtliga våra kunder, leverantörer och samarbetspartners en Glad midsommar
15 Juni 2022
Det blev en ganska enkel match idag när ett par digitala trapphustavlor stod på spel, eller vad säger ni Felix och Filip!
03 Maj 2022
Dagens trapphustavlor är digitala. Fördelen med digitala trapphustavlor är många, nedan är några;
03 Mars 2022
Konvertera förbipasserande till besökare med hjälp av skyltfönsterskärmar och öka därmed er försäljning
17 februari 2022
Digitala trapphustavlor till Sveaviken Bostads projekt i Barkarby
02 Februari 2022
Nu är det lättare att hitta rätt information om våra produkter och tjänster samt gjort det enklare att komma i kontakt med oss.
31 Oktober 2022
May you get to spend the most beautiful time in office with spirits, witches, and goblins
29 September 2021
Fler digitala trapphustavlor till Skandia Fastigheter i Uppsala
17 September 2021
Stolt partner till BrightSign
14 September 2021
Akademibokhandeln fortsätter sin satsning på digitala informationsskärmar tillsammans med Signcast
20 Augusti 2021
Stjärnkocken och entreprenören Pontus Frithiof som driver ett gäng restauranger har valt att använda sig av vår lösning för hantering av menyn på flera av sina restauranger.
08 Augusti 2021
Heat Restauranger öppnar ytterligare tre nya enheter i Uppsala, Västerås och Stockholm.
06 Juni 2020
Lösning: stärka den interna kommunikationen samt öka kundupplevelsen i butik.
05 Maj 2021
Nordsjö grundades 1903 under namnet Nordström och Sjögren. Under åren har mängder med svenska hus målats med vår färg

Fördelar med digital skyltning

Ökar uppmärksamheten på plats med upp till

%

Ökar försäljningen på en viss vara med upp till

%

Reducerar den upplevda väntetiden i kassan med

%

Ökar varumärkes-kännedomen med upp till

%