News image

Vad är Proptech? hur påverkar det fastighetsbranschen

Vad är proptech
Proptech är en förkortning av ordet "Property Technology", som refererar till teknologier och lösningar som används inom fastighetsbranschen. PropTech förenar fastigheter med teknologi och innovation för att förbättra branschen och skapa en bättre användarupplevelse för fastighetsägare, hyresgäster och besökare.
PropTech omfattar en rad teknologier och tjänster, inklusive digitala plattformar för fastighetsförvaltning, molnbaserad bokföring, smarta byggnadssystem, analysverktyg och digitala marknadsplatser för fastighetsköp och -försäljning. Det är en växande bransch som ständigt förändras med nya innovationer och teknologiska framsteg.

Digitala trapphustavlor
Digital signage är en av de teknologier som används inom PropTech för att förbättra kommunikationen inom fastighetsbranschen. Genom att använda digitala trapphustavlor istället för traditionella anslagstavlor och skyltar kan fastighetsägare enkelt uppdatera informationen som visas på skärmen och anpassa den efter behov. De kan också visa realtidsinformation, såsom väder, trafik och nyheter, som kan vara till nytta för besökare och hyresgäster.
Digital signage kan också användas för att skapa en mer interaktiv upplevelse för besökare och hyresgäster. Genom att använda interaktiva skärmar och touch-teknik kan användare interagera med informationen som visas på skärmen och få mer detaljerad information om fastigheten och dess tjänster.
Sammanfattningsvis kan digital signage vara en viktig teknologi inom PropTech, eftersom det gör det möjligt för fastighetsägare att skapa en bättre användarupplevelse och kommunicera med besökare och hyresgäster på ett mer effektivt sätt. Genom att använda digital signage kan fastighetsägare också spara tid och resurser genom att enkelt kunna uppdatera informationen som visas på skärmen.

Signcast erbjuder en innovativ lösning för digitala trapphustavlor inom proptech som hjälper fastighetsägare att förbättra kommunikationen med hyresgäster och besökare. Med Signcasts lösning kan fastighetsägare enkelt installera digitala skärmar i trapphus och andra gemensamma utrymmen i fastigheten. Ett av de viktigaste fördelarna med Signcasts lösning är den användarvänliga CMS Castit, som är en egenutvecklad mjukvara som gör det enkelt för fastighetsägare att hantera och uppdatera innehållet på skärmarna. CMS:et är användarvänligt och har en intuitiv gränssnitt som gör det enkelt för användare att lägga till, ta bort eller uppdatera innehåll på skärmarna.
Signcast har också integrationer mot andra fastighetssystem, vilket gör det möjligt för fastighetsägare att integrera sin digitala trapphustavla i en större ekosystem av digitala verktyg och system. Detta ger en mer sömlös upplevelse för både hyresgäster och fastighetsägare.

Sammanfattningsvis erbjuder vi på Signcast en innovativ lösning för digitala trapphustavlor inom proptech, med en egenutvecklad mjukvara och integrationsmöjligheter med andra system. Vår lösning är användarvänlig och gör det enkelt för fastighetsägare att hantera och uppdatera innehåll på skärmarna, samtidigt som den bidrar till en förbättrad kommunikation med hyresgäster och besökare i fastigheten.

Fler nyheter

27 September 2023
Olov Lindgren AB - Ett familjeägt fastighetsbolag som varit med och byggt upp Stockholm sedan 1938.
19 September 2023
Kalle går med oss som Account Manager och kommer att vara en avgörande del av vårt dedikerade säljteam.
16 Augusti 2023
Ta steget från analoga menyskyltar till digitala menyskärmar tillsammans med Signcast
12 Juli 2023
Signcast och Avy-Tmpl går hand i hand för att revolutionera kommunikationen mellan fastighetsbolag och boende
19 Juni 2023
Signcast och Hogia-gruppen har inlett ett samarbete för att erbjuda en sömlös integrering mellan Castit, vår digital signage plattform, och Din Hyresvärd från Hogia Fastighetssystem
07 Juni 2023
Vi kompletterar vårt befintliga erbjudande med en rad tjänster inom kreativ produktion, inklusive grafisk design, fotografering, filmproduktion, 3D och animering.
02 Juni 2023
Vi är stolta att meddela att Signcast har ingått ett framstående ramavtal med Nordrest
26 Maj 2023
Heat Restauranger väljer att skriva ett ramavtal med Signcast som leverantör av digitala menyskärmar för samtliga sina restauranger runt om i landet.
23 Maj 2023
Vad du behöver veta och vad du bör tänka på. 4 steg för att lyckas
13 APRIL 2023
Vi på Signcast är stolta över att ha hjälpt Nordsjö Idé & Design att implementera digital signage på sina butiker. Genom att använda vår lösning har de kunnat effektivisera sin marknadsföring och skapa en mer engagerande butiksmiljö.
17 MARS 2023
Teamet på Signcast vill tacka befintliga samt potentiella kunder som tog sig tid och besöka vår monter på FastighetsMässan under de senaste två dagarna.
01 Februari 2023
Vi finns på Monter L:08
17 Januari 2023
Visa hur energieffektiv byggnaden är med energideklaration automatiskt hämtat för era fastigheter.
11 December 2022
Leverans av 18 kvm utomhus LED till Fastpartner AB. Stort tack för förtroendet. Tack till alla inblandade, det blev super snyggt tycker vi.
10 November 2022
Våra vänner på Akademibokhandeln använder sig av flera lösningar för att kommunicera med sina kunder och besökare
01 November 2022
Hur fint blev inte denna installation hos våra vänner på Fastpartner
23 Augusti 2022
En mässa för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Hör även vår VD Dilsher Khalaf hålla i en föreläsning om digitalisering.
18 Augusti 2022
Fördelar med digitala menyskärmar är väldigt många, nedan har vi summerat 10 fördelar.
02 Augusti 2022
Vår mjukvara Castit är väldigt enkel att arbeta i och lätt att komma igång med.
22 Maj 2022
Denna vecka är vi på plats i Barcelona på #ISE för att träffa våra partners och kika in nya produkter.
15 Juli 2022
Ny stjärna ansluter till Signcast Jubed har tidigare arbetat på bland annat James Hardie och Folkpool.
22 Juni 2022
Vi på Signcast vill passa på att önska samtliga våra kunder, leverantörer och samarbetspartners en Glad midsommar
15 Juni 2022
Det blev en ganska enkel match idag när ett par digitala trapphustavlor stod på spel, eller vad säger ni Felix och Filip!
03 Maj 2022
Dagens trapphustavlor är digitala. Fördelen med digitala trapphustavlor är många, nedan är några;
03 Mars 2022
Konvertera förbipasserande till besökare med hjälp av skyltfönsterskärmar och öka därmed er försäljning
17 februari 2022
Digitala trapphustavlor till Sveaviken Bostads projekt i Barkarby
02 Februari 2022
Nu är det lättare att hitta rätt information om våra produkter och tjänster samt gjort det enklare att komma i kontakt med oss.
31 Oktober 2022
May you get to spend the most beautiful time in office with spirits, witches, and goblins
29 September 2021
Fler digitala trapphustavlor till Skandia Fastigheter i Uppsala
17 September 2021
Stolt partner till BrightSign
14 September 2021
Akademibokhandeln fortsätter sin satsning på digitala informationsskärmar tillsammans med Signcast
20 Augusti 2021
Stjärnkocken och entreprenören Pontus Frithiof som driver ett gäng restauranger har valt att använda sig av vår lösning för hantering av menyn på flera av sina restauranger.
08 Augusti 2021
Heat Restauranger öppnar ytterligare tre nya enheter i Uppsala, Västerås och Stockholm.
06 Juni 2020
Lösning: stärka den interna kommunikationen samt öka kundupplevelsen i butik.
05 Maj 2021
Nordsjö grundades 1903 under namnet Nordström och Sjögren. Under åren har mängder med svenska hus målats med vår färg

Fördelar med digital skyltning

Ökar uppmärksamheten på plats med upp till

%

Ökar försäljningen på en viss vara med upp till

%

Reducerar den upplevda väntetiden i kassan med

%

Ökar varumärkes-kännedomen med upp till

%